CrossFit 074

Since 2013

CrossFit 074 

CrossFit is een manier van trainen waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd worden. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Crossfit bewegingen te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 a 20 minuten. Vaak worden de resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een competitie-element aan de training toe te voegen.

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, boxen, kettlebellsringen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Functioneel bewegen dus. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo fit en gezond mogelijk te worden

Crossfit 074 is opgericht in 2013 en gestart in februari 2014 op een van de uniekste locaties in Hengelo. Op het Hazemeijer terrein, voormalige Creatieve Fabriek, bevindt zich onze box in een van de laatste fabriekshallen van Holec, een prachtige robuuste, ruwe box. Bij Crossfit 074 vindt je een super gedreven groep leden die altijd proberen het beste uit hun zelf te halen om zo fit als mogelijk te zijn. Van jong tot oud is welkom om lid te worden van onze community. Train bij Crossfit074 en ervaar waar jouw grenzen liggen. Geef je snel op voor 1 gratis proefles.

Crossfit 074 is niet zomaar een crossfitbox. Wij zijn begaan met al onze leden. Wij kennen onze leden bij naam en weten van iedereen welke technieken goed gaan en welke nog extra aandacht verdienen. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel, zodat iedereen progressie boekt en zijn oefeningen met de juiste techniek uitvoert. We streven altijd voor kwaliteit in iedere WOD en geloven in afwisseling zodat je klaar bent voor iedere WOD. Prepare for the known and the unknowable!

Bij Crossfit 074 trainen we in groepen van maximaal 15 personen. Alle lessen worden verzorgd door een level 1 / level 2 Crossfittrainer. Al onze coaches kijken kritisch naar de uitvoering, kwaliteit boven kwantiteit, om zo het beste uit onze leden te halen. Wij hebben, geen machines, geen spiegels, geen excuses. Leave you’re ego outsite the door and join Crossfit074!.

WIL JE OOK IN DE BESTE VORM VAN JE LEVEN KOMEN?

DAT KAN!

MAKE A CHANGE

REAL PEOPLE. REAL RESULTS.